Puoluevaltuuston kokous ja SDP:n Järjestöpäivät Jyväskylässä

 
SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen


Hämeenlinnassa 5.9.2017

Viime viikonloppuna Jyväskylässä kokoontunut SDP:n puoluevaltuusto valitsi kansanedustaja Tuula Haataisen puolueen presidenttiehdokkaaksi. Tunnelma kokouksessa oli hieno Tuulan valinnan jälkeen, innostunut ja yhtenäinen. Samoin hänen puheensa oli arvokas ja puhutteleva. Tasa- arvo, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys ja rauha ovat hänen ja myös meidän arvojamme. Presidenttiehdokkaamme kiteytti sanomansa tähän: ”Minä puolustan presidenttinä jokaista ihmistä.”

Tuula Haatainen aloitti kampanjansa heti. Tuulan kampanja tarvitsee tekijöitä ja tukijoita, meitä kaikkia. Vaalipäivään on aikaa alle viisi kuukautta. Lähde mukaan tekemään Tuulasta presidentti. Ilmoittaudu mukaan Tuulan tukijoukkoihin osoitteessa presidentti2018.fi. Nyt on aika kääriä hihat.

Nyt on myös mahdollisuus vaikuttaa SDP:n tuleviin linjauksiin. Puolue uudistaa työryhmätyöskentelyä ja poliittista valmistelua, joilla vastataan 2020 – luvun keskeisimpiin muutoshaasteisiin. Ilmoittaudu mukaan työryhmiin osoitteessa www.sdp.fi. Maailmaa voi muuttaa. Tarvitaan vain rohkeita ihmisiä.

SDP:n Järjestöpäivillä keskityttiin työpajoissa tulevaisuuteen. Mitä voidaan tehdä eri tavalla? Työpajoja oli kaiken kaikkiaan 15. Osallistuin kolmeen viestinnän työpajaan eli ”Kuntapäättäjien 5 tärppiä viestintään”, ”Vaikuttajabrändin rakentaminen” ja ”DIY vaalivideot”. Tärpit taisin tietää kuitenkin jo entuudestaan. Mieleen jäi kuitenkin slogan ”Uutinen pääsee aina lehteen”, vaikuttajabrändin rakentaminen on kallista ja vaalivideoiden tekeminen on helppoa. Eipä siltä tuntunut, kun yritin viime kuntavaaleissa videoida itseäni.

”Osalista ja vaikuta – sitouta ja motivoi” -pajassa mietittiin, millainen puolue SDP on. Mahdollisuuksia on monia: suuntaava, suojaava, merkityksellinen, aito, innovatiivinen, strateginen, ajattelevainen, rohkea, erottuva, ainutkertainen. Kaupunkipoliittisessa työpajassa puolueen Kaupunkistrategian vetäjä kansanedustaja Sanna Marin toi esiin kolme isoa teemaa tulevassa kaupunkipolitiikan suunnittelussa: eriarvoistumisen pysäyttäminen, ilmastotavoitteiden toteuttaminen ja demokratian vahvistaminen. Hämeenlinnan SDP on tässä työssä mukana ja olemme perustaneet Kaupunkipoliittisen työryhmän. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan, ota rohkeasti yhteyttä!

Pirjo Sandelius
Hämeenlinnan Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö ry:n pj ja SDP:n Puoluevaltuuston jäsen