Hämeenlinnan Sosialidemokraatit toteuttavat ja edistävät tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta. Kunnallisjärjestö kokoaa yhteen Hämeenlinnan alueen yhdeksän SDP:n puolueosastoa. Tavoitteena on lisätä kuntalaisten hyvinvointia ja edistää kunnalliseen ja valtiolliseen päätöksentekoon osallistumista.

EtusivuTervetuloa Hämeenlinnan Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö ry:n kotisivuille!


Tule mukaan tekemään parempaa Hämeenlinnaa!
Tunnetko aktiivisia arjen asiantuntijoita, joita kiinnostavat kaupunkimme asiat? Oletko itse kiinnostunut ympäröivään yhteiskuntaan vaikuttamisesta? Ota yhteyttä!Sanna Marinin hallitus on meidän kaikkien asialla 

Noudatetaan annettuja ohjeita, pidetään itsemme ja koko maa toimintakunnossa. Yhdessä selviydymme vaikeistakin ajoista.

          Kuntavaaleihin valmistaudutaan jo. Tule mukaan!

Hämeenlinnan sosialidemokraattien kuntavaalivalmistelut ovat lähteneet liikkeelle. Ensimmäiseksi kunnallisjärjestön hallitus nimesi vaaleja valmistelevat työryhmät ja kotisivu päivitettiin ja siitä löytyy erillinen vaalisivu. Voit seurata vaalityön edistymistä täältä


Vaalipäällikkö ja vaalityöryhmät
- Kunnallisjärjestön vaalipäälliköksi on nimetty Kirsti Suoranta.
- Vaalipäällikkö toimii vaalityöryhmän puheenjohtajana ja muut jäsenet ovat: Mika Einiö, Mia Heinonen, Erkki Nurminen ja Mirja Piiroinen. Lisäksi vaalityörymään kuuluvat Kunnallisjärjestön pj Irja Appelroth, varapj Kari Johansson, vientintätyöryhmän pj Sulevi Pellinen ja talkootyöryhmän pj Veijo Virtanen.
Kolmas vaalityöryhmän alatyöryhmä on ohjelmatyöryhmä, jota vetää vaalipäällikkö.

Vaalityöstä
Vaalityön päälinjat; tavoitteena monipuolinen täysi lista ja ykköspaikka Hämeenlinnassa, ehdokkaita kaikista puolueosastoista ja  kansantajuinen, ymmärrettävä vaaliohjelma
Onnistumisen edellytyksenä on monipuolisen ehdokaslistan lisäksi saumaton yhteistyö kunnallisjärjestön ja kaikkien puolueostojen kesken sekä onnistunut viestintä ja mainonta, jossa hyödynnetään digitaalisuuden mahdollisuudet monipuolisesti.

Ehdokkaaksi kuntavaaleihin
Kunnallisjärjestö on asettanut tavoitteeksi saada kuntavaaleihin täyden listan ehdokkaita ja ehdokashankinta on käynnissä.
Puolueosastoja pyydetään omalta osaltaan käynnistämään ehdokkaiden hankinta. Puolueen sääntöjen mukaan tulee kunnassa asuville SDP:n jäsenille tiedottaa, että heillä on puolueen jäseninä oikeus määräaikaan mennessä asettua ehdokkaiksi ja kirjallisesti varmistettava, että asianomaiset suostuvat ehdokkuuteen.
Ehdokashakemusten jättöpäivä on 9.3.2021, mutta on toki toivottavaa, että ehdokkaita on tiedossa paljon aiemmin.
SDP:n ehdokkaan suostumus ja sitoumus -lomakkeita löytyy mm. kunnallisjärjestön kotisivulta kohdasta Kuntavaalit 2021. Lomakkeet palautetaan vaalipäällikölle ja toivotaan, että hänelle ilmoitetaan kesän aikana ehdokashankintatilanteesta.

Aikataulua
Vaalityö käynnistyy seuraavasti:
Kesä-, heinä- ja elokuu: Vaalisuunnitelmia ja tarvittavia kokouksia
Viikko 35/36 Kunnallisjärjestön siirtynyt kevätkokous, jossa sääntömääräisten asioiden lisäksi hyväksytään vaaliohjelma, vaalien toimintasuunnitelma sekä talousarvio.
Elo-/syyskuussa koulutussarja ehdokkaille.
Syyskuussa kampanjoinnin aloitustilaisuus.
Elomessuja ei tänä vuonna järjestetä.

Vaalipäivä
Vaalipäivä on 18.4.2021 ja ennakkoäänestys kotimaassa 7.-13.4.2021.
Tulokset vahvistetaan 21.4. ja uudet valtuustot aloittavat työnsä 1.6.2021.

Kohti vaalimenestystä, mukavaa kesää!