EDUSKUNTAVAALIT

Hämeenlinnan sosialidemokraatit
eduskuntavaaleihin 2019


Sinä päätät Suomen suunnasta!

Neljä vahvaa ehdokasta HämeenlinnastaTarja Filatov
Kansanedustaja, kaupunginvaltuuston jäsen, työministeri 2000 - 2007

Hyvinvoinnin mittari ei ole euro, vaan hyvä ja turvallinen elämä

Suomi pärjää osaamisella ja sillä, että kaikki pidetään mukana.  Haluan, että oikeudet ja vastuut yhteiskunnassa jakautuvat reilusti. Hyvinvointi kuuluu kaikille, muksusta mummoon ja vauvasta vaariin.
Olen saanut olla politiikassa monissa vaikeissa tehtävissä. Työministerinä olen taistellut työttömyyden nujertamiseksi ja eriarvoistumisen ehkäisemiseksi. Nyt olen eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja sekä puhemiesneuvoston jäsen, Hämeen liiton ja Hämeen ammattikorkeakoulun hallitusten puheenjohtaja.
Vapaa-ajalla olen Reumaliiton valtuuston sekä rakkaan teatteriharrastuksen kautta Työväen Näyttämöiden Liiton puheenjohtaja. Olen Aulangon Satuteatterin kasvatti ja ollut perustamassa Miniteatteria.

Johannes Koskinen 
Varatuomari, kansanedustaja 1991-2015, oikeusministeri 1999-2005, EBRD:n johtokunnan jäsen 2015-18

Työn ja oikeuden ääni

Sipilän-Orpon-Soinin hallituksen jäljiltä Suomen politiikassa tarvitaan suunnanmuutosta. Turvallisempia ja tasa-arvoisempia terveyspalveluja ja ikäihmisten hoivapalveluja, panostuksia osaamiseen ja kunnon koulutukseen lyhytnäköisten leikkausten sijasta. Reilumpaa työelämää ja oikeudenmukaisempaa tulonjakoa, verotuksen suuntaamista maksukyvyn mukaan, työllisyyttä ja kasvua tukevaa talouspolitiikkaa. Lähde mukaan muutoksen tekijäksi!
       Hämeen edustusta pitää vahvistaa,  jotta käännämme väestö- ja työpaikkakehityksen taas kasvuun: junaliikenne raiteilleen, kohtuuhintaisia asuntoja, tasapainoinen hyvän elämän Häme. Työ on tuttua toimittuani valtuutettuna Janakkalassa ja Hämeenlinnassa sekä Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtajana. Ennen eduskuntaa toimin mm. ay-lakimiehenä Rakennusliitossa ja SAK:ssa.
   

Ranjith Kumar Prabharakan  
Terveydenhoitaja, kaupunginvaltuutettu
Vanhustyötä suurella  sydämellä
Jokaisella yksilöllä on mahdollisuus vaikuttaa. Suomi on yksi maailman parhaista maista ja haluan olla mukana tekemässä siitä parempaa. Arvostan suomalaisten tasa-arvoa ja huipputasoista koulutusjärjestelmää.
       Viime aikoina hyvinvointivaltio ei ole palvellut kaikkia tasa-arvoisesti. Taloudellinen kasvu on jakautunut epätasaisesti ja siksi on syntynyt eriarvoisuutta.  Erityisesti haluan ehkäistä nuorten syrjäytymistä ja poistaa aktiivimallin raipan, eli viiden prosentin perusteettoman työttömyysturvan leikkauksen. Jokaisella on oltava oikeus työhön ja ihmisarvoisen elämän takaavaan toimentuloon. Koulutusmahdollisuus on taattava varallisuudesta riippumatta.  
       Pieniä eläkeläisten eläkkeitä on korotettava 100 euroa nettona kuukaudessa, useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen. Ikäihmisten arvostus kuntoon.
       SDP on minun puolueeni, koska sen perusarvot ovat minua lähellä. Timo Viitanen
Pääluottamusmies, kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen

Tuloeroja kavennettava, eläkkeet turvattava ja
nuorten syrjäytyminen estettävä!

Haluan olla tekemässä kaikille hyvää, tasa-arvoista ja ihmisoikeuksien mukaista Suomea. Politiikasta on tullut edunvalvontaa ja edunvalvonnasta politiikkaa. Maan nykyisen hallituksen aikana tämä ajatus on vahvistunut. Nyt eduskuntavaaleilla on iso merkitys siinä, jatketaanko yksipuolista sanelupolitiikkaa myös työmarkkinoille vai palautetammeko kolmikantaisen valmistelu- ja sopimusyhteiskunnan.
Lasten oikeuksiin on kiinnitettävä huomiota ja niitä on yhä parannettava. Tuloeroja on kavennettava ja eläkkeet turvattava. Nuorten syrjäytyminen on estettävä.
        Ilmastokysymyksissä Suomen pitää olla edelläkävijä, ei kuitenkaan työpaikkojen kustannuksella. Osaamisemme energian säästämisessä pitää kääntää mahdollisuudeksi.
Muutosta on saatava aikaan ja sen takia olen lähtenyt ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin.