Toiminta

Hämeenlinnan Sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö kokoaa yhteen Hämeenlinnan alueella toimivat SDP:n kymmenen puolueosastoa. Toiminnassa noudatetaan SDP:n periaatteita, kunnallisjärjestön sääntöjä ja kunnallispoliittista ohjesääntöä.

Hämeenlinnan Sosialidemokraatit toteuttavat ja edistävät tasa-arvoa, oikeudenmukaisuutta ja solidaarisuutta. Nämä arvot ohjaavat kaikkea toimintaamme. Tavoitteemme on turvallinen Hämeenlinna ja kuntalaisten hyvinvoinnin sekä osallisuuden lisääminen.

Kunnallisjärjestön päättävänä elimenä on kahdeksi vuodeksi kerrallaan valittava kunnallisjärjestön edustajisto. Se kokoontuu sääntöjen mukaisesti kaksi kertaa vuodessa. Edustajiston ylimääräisiä kokouksia järjestetään tarpeen mukaan.

Toimeenpanovaltaa käyttää edustajiston syyskokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan valittava kunnallisjärjestön hallitus, johon kuuluu puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi vähintään neljä ja enintään 15 muuta jäsentä.

Kunnallistoimikunta voi nimetä apuelimikseen tarpeelliseksi katsomiaan jaostoja ja työryhmiä. Yhtenä jaostona toimivat varhaisnuorisotoimintaa toteuttava Hämeenlinnan Nuoret Kotkat -osasto. Nuorisotoimintaa toteuttaa Demarinuoret. Lisäksi toiminnassamme on mukana Wanhat Toverit -toimikunta.

Edustajamme kunnallisissa luottamustehtävissä


 

Edustajamme puolueen toimielimissä


 

Muuta toimintaa

 

 

Kansanedustajamme


Tarja Filatov on toiminut kansanedustajana vuodesta 1995. Hän on työ- ja tasa-arvo valiokunnan puheenjohtaja sekä ympäristövaliokunnan varajäsen. Hän on toiminut myös muun muassa työministerinä, eduskunnan varapuhemiehenä sekä SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Hämeenlinnan kuntapolitiikassa Filatov on toiminut aktiivisesti eri tehtävissä.

puh. 050 511 3112, tarja.filatov (at) eduskunta.fi

 


Eduskuntavaalit 2019

Kuntavaaliohjelma 2017

Kuntalaiskysely 2017